fbpx

Geschiedenis

In 1970 werkten Frans en Yvonne als kelner in dancing De Heide gelegen te Bekkevoort, daar waar destijds nog orkesten met onder andere Bobby Prins en andere gekende uit de streek speelden. In 1971 besloten Frans en Yvonne om een zaak in Tielt-Winge te huren en deze dan zelf uit te baten. De zaak, Safari genaamd, werd vanaf maart ’71 iedere zaterdagavond en zondag (vanaf de namiddag) een nieuwe dansgelegenheid voor de streek. Daar de opkomst destijds zo geweldig was en zij al gauw te kampen hadden met parkeerproblemen voor de bezoekers besloten Frans en Yvonne om op zoek te gaan naar een andere locatie.

In de herfst van 1972 kochten Frans en Yvonne een stukje grond op de berg van O.L.V. Tielt. Daar startten dan ook meteen de bouwwerken voor een nieuwe dansgelegenheid. In oktober 1973 werd deze iedere zaterdag en zondag geopend onder de naam DANCING COSMO.

Dat was de tijd van Marva, Willy Sommers en John Terra maar ook Blue Barry (Dancing on a Saturday Night) en Boone Daniël (Beautiful Sunday). Dancing Cosmo groeide mee met de tijd en er veranderde dan ook regelmatig iets in de zaak. Nieuw meubilair, een verlichte dansvloer (denk maar aan de tijd van John Travolta) tot een nieuwe 7 kleuren laser (enig in de streek).

Het uitgaansleven evolueerde en ook Dancing Cosmo ging mee met de tijd door zich een volledige facelift aan te meten.

In 1997 werd de Cosmo dan ook van inkom tot (nood)uitgang volledig vernieuwd. In oktober van dat jaar schitterde de nieuwe neonverlichting van Dancing Cosmo dan voor het eerst. Vanaf dat moment dreunden de beats iedere zaterdag en zondag avond door de speakers in de nieuwe Cosmo.

Bezoekers vanuit al de landsdelen zakten ieder weekend af naar Tielt-Winge om tot in de vroege uurtjes te feesten in hun favoriete discotheek. Ook in Discotheek Cosmo hadden ze af te rekenen met de negatieve evolutie in het uitgaansleven.

Frans, Yvonne en Robby besloten om in februari van 2003 een onderbreking in te lassen. In oktober van dat jaar startte Discotheek Cosmo opnieuw met een totaal nieuw concept. Frans, Yvonne en Robby besluiten om hun terug te richten tot een publiek van 25+.

Ze kiezen dan ook resoluut voor de betere disco-, dans- en swingmuziek die je iedere zaterdag vanaf 21.30u kan horen in jouw favoriete disco Cosmo…

So let the Music Play & see you soon in COSMO !!!